SINDICATUL NATIONAL MASS-MEDIA

Friday, 07 February 2020 20:34

Prezentare federatie Featured

Federația Națională a Lucrătorilor este o organizaţie profesionala de ramură, democratică fără caracter politic, constituită la nivel naţional, pe baza liberului consimţământ organizaţii legal constituite, din autorităţile şi instituţiile publice şi din institutii de interes public si privat.

Federația Națională a Lucrătorilor se inspiră în acţiunile sale din valorile Declaraţiei universale a drepturilor omului, prevederilor constituţionale referitoare la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, concepţia democratică a societăţii, libertate, justiţie şi solidaritate.

Federația Națională a Lucrătorilor respectă autonomia intrinsecă a organizaţiilor sale afiliate, dar este abilitată să ia cunoştinţă şi să verifice aplicarea statutului federaţiei şi a altor reglementări şi programe adoptate de către organele de conducere ale acesteia. Ea va asigura în acelaşi timp, după posibilităţi, sprijin logistic organizaţiilor membre şi persoanelor care exercită o meserie sau profesie în mod independent, la cererea acestora.

Federația Națională a Lucrătorilor are la baza organizării şi activităţii sale dreptul legal al lucrătorilor şi al persoanelor care exercită o meserie sau profesie în mod independent de a se constitui liber în sindicate şi asociaţii profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor lor şi a drepturilor acestora prevăzute în Constituţie, Legislaţia Muncii, Legea Sindicatelor precum şi în contractele colective de munca.

Read 103432 times
More in this category: Comunicat »

5403 comments

Login to post comments
© 2024 FEDERATIA NATIONALA A LUCRATORILOR